Isnin, 7 Mac 2016

Anak lahir tidak cukup bulan dapat manfaat dari supplement Shaklee

Assalamualaikum wbt


KISAH BENAR K019
---------------------------
My #shakleeffect tentang anak raha...
✔Ni khairul abrar...anak no 2 raha...
Die lahir tak cukup bulan..PREMATURED BABY..deliver on 34 weeks...weight 2.7kg..

✔Sebelum deliver..memang doktor ade bagitahu risiko bersalin kandungan usia 8 bulan ni...
Lepas dengar risiko...kami berserah je..memang tak boleh tunggu sampai 36 weeks...abrar memang nak keluar juga..

✔So..lepas deliver abrar kene duduk NICU lah..dalam 3 hari...untuk pantau LUNG and INFECTION pada abrar...

✔Sepanjang umurnye dari lahir hingga 2 tahun lebih...kire sampai dah dapat maeisya lah...
Abrar kerap demam...kerap selsema..kerap batuk..memang KERAP SAKIT..raha pun asyik lah cuti keje..

✔And bile die BERMAIN LEBIH je..die akan mengah2 tau...memang die tak aktif sangat bermain lari2 ke ape2 aktiviti yang lasak dan aktif ni...

✔KPJ SEREMBAN tu memang dah jadi RUMAH KEDUA abrar...bile sakit je...memang HOSPITAL tempat die..kite bagi ubat demam ke bawa gi klinik ke..memang tak baik..sebab die ade antibiotik die sendiri...sampai husband pun pergi kerje dari hospital..memang jadi rumah kedua kami..

✔So...lepas saya deliver maeisya...raha kenal shaklee..kebetulan masa tu raha BF maeisya dan consume SHAKLEE...susu EBM yang raha buat stok tu raha bagi abrar...then sejak tu raha nampak progress abrar..dah nampak kurang sakit...then mula stabil ekonomi kami...raha bagikan OMEGA dan MEALSHAKE...

✔Alhamdulillah...Dari sejak maeisya dilahirkan...sehingga kini maeisya dah 3 tahun..DAN abrar:
TIDAK LAGI ADMIT ke hospital jika demam...demamnya sekarang tak seteruk sebelum ni.demam masih boleh pulih hanya dengan NUTRIFERON N CHEWABLE..NO NEBULIZER LAGI...NO PANADOL..NO ANTIBIOTIC...

Dah aktif seperti kanak2 lain...takde mengah2 lagi dah...

Jadi ibu2 bapa2 diluar sana...jom kita UBAH..dari PARACETAMOL ke NUTRIFERON...Berikan yang terbaik untuk anak2 kite..anak2 tanggungjawab kite..tak salah untuk kite MELABUR untuk anak kite sendiri...

Yang terbaik hanya untuk anak2 mama dan papa..We love 4 of you...
mama n papa sayang semua..
SYIRAJUL MUNIR
KHAIRUL ABRAR
IZZAHTUK MAEISYA
UMARUL HAKIM

Jika anda perlukan consultation...boleh cari raha...

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/rahayu.alias.7
HP : 017-6726607 Rahayu
===================
Produk yang diambil:
1. Omega Guard
2. Mealshake
3. Nutriferon
4. Chewable Vita C
===================


0 ulasan:

Catat Ulasan