Jumaat, 10 Julai 2015

Tak alami sembelit lagi sejak amalkan produk Shaklee

Assalamualaikum wbt


KISAH BENAR I003
---------------------------

MANGKUK TANDAS PENUH DARAH

Semua wanita yang pernah melahirkan anak pasti ada kenangan kan, Ada yang kenangannya manis. Ada yang pahit. Ada yang ngeriiii~~

Pengalaman saya melahirkan anak pertama memang sangat manis. Yelah...first cahaya mata. Siapa tak Happy kan. Proses bersalin saya pun mudah je. Masuk2 labour room, tak sampai 30 minit dah selesai bersalin. Anak saya pun kecik je. So tak de la susah sangat nak teran. Rasa macam nak membuang air besar je..tup2 tengok baby dah keluar..=)

Tapi....lepas tu yang saya alami pengalaman yang saaaangat ngeriii. Sejak sebelum kahwin lagi memang saya ada sembelit. Kadang-kadang seminggu sekali baru membuang. Tapi tak teruk. Lepas Minum milo, mesti lawas punya. Tapi lepas bersalin anak no 1, sembelit saya jadi teruk sangat.
Ada sekali tu, saya pegi ke tandas nak buang air besar. Lepas membuang, mangkuk tandas tu dah tukar jadi warna merah. Penuh dgn darah!! Seram sangat. Dah la kita ni baru lepas bersalin. Hilang banyak darah. Tambah pulak dengan sembelit. Memang seksa sangat.

Masa berpantang anak nombor 2, saya tak alami masalah ni langsung. Masa tu saya ambil SET BERPANTANG SHAKLE : VITALEA + VITAMIN BCOMPLE + ZINC + ESP + VITAMIN C + OSTEMATRIX.
Alhamdulillah sangat. Takde apa-apa masalah pun. Saya recover lagi cepat dari berpantang anak no 1. Yang paling best, NO SEMBELIT AT ALL!!! Memang saya hairan sangat. So saya pun tanya la Mr Google, kenapa saya dah tak sembelit selepas ambil Shaklee. Baca punya baca...rupanya sebab OSTEMATRIX.

KENAPA OSTEMATRIX KALSIUM ATASI SEMBELIT???

Bagi yang tak tahu apa tu OSTEMATRIX, ia merupakan vitamin yang mengandungi KALSIUM + MAGNESIUM + VITAMIN D. Sebab ni la, pill kalsium shaklee ni YANG TERBAIK BERBANDING PIL-PIL KALSIUM KAT FARMASI. Kandungan Vitamin D dalam Ostematrix ni membantu penyerapan
maksimum kalsium dan membantu menyingkirkan kalsium2 yang terlebih. Ingat! Kalisum tak boleh diambil dalam kuantiti yang berlebihan tau...nanti rosak buah pinggang. Sebab tu penting ada Vitamin D sama. Manakala, MAGNESIUM pulak berfungsi untuk melancarkan pergerakan usus dan meyerap air dalam badan. Ia juga merangsang pergerakan otot.
Usus juga merupakan otot terpanjang dalam tubuh kita. So, bila usus digerakkan, sembelit tak berlaku la...

Haa..best kan ostematrix ni. Sekarang anak no 2 saya dah hampir 2 tahun. tapi saya still lagi amalkan ambil Ostematrix. Selain dari atasi sembelit, Ostematrix jugak baaaaanyak manfaat lain. Especially untuk kaum wanita.

#shakleeeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/hafidah.mohideen
Pages : https://www.facebook.com/naturallyhealthyNbeautiful?ref=hl
Blog : http://fidahpeacemaker.blogspot.com/
HP : 019-2612786 Hafidah
==================
Produk yang diambil:
1. Vitalea
2. B Complex
3. Zinc
4. ESP
5. Vitamin C
6. Ostematrix
===================


0 ulasan:

Catat Ulasan