Sabtu, 20 Jun 2015

Mampu menyusukan anak dengan lebih baik selepas berShaklee

Assalamualaikum wbt


KISAH BENAR BF003
---------------------------
Bismillahirrahmanirrahim..

Mulai hari ni..Saya akan share satu persatu pengalaman sendiri dalam shaklee...

Bila difikir-fikir balik, rupanya banyak jugak kejayaan-kejayaan kecil yang dah dikecapi yang saya tak perasan dan tak ambil peduli...Memang normal...kita biasanya akan melihat KEJAYAAN YANG BESAR-BESAR sahaja..TANPA MENGHARGAI KEJAYAAN KECIL kita..Sampaikan kita give up sebab lambat sangat nak mencapai KEJAYAAN BESAR tu..sedangkan kita dah BERJAYA MENCAPAI BANYAKKKKK KEJAYAAN KECIL..

Kan kan kan?

ok..jom tengok apa KEJAYAAN-KEJAYAAN kecil oyun tu ye..

************************

#part1
»»» BERJAYA JATUH CINTA DENGAN SUPLIMEN «««

Kalau nak tahu..oyun mula ambil shaklee lepas berpantang cezer anak k2..Time tu..keadaan oyun memang lebih teruk berbanding cezer anak sulung..Disebabkan oyun tak mau LUKA cezer tu terbuka sikit macam anak sulung dulu, dan oyun nak cari produk yang boleh TAMBAH SUSU BADAN..so oyun decide nak try SHAKLEE...

Waktu pregnantkan anak sulung, Naurah, memang oyun dah tau dah pasal shaklee ni..tapi buat tak tau je..sebab kunun kunun nak gak berpantang jamu tradisional kampung..dan time tu oyun memang tak percayakan suplimen yang moden ni boleh tambah susu badan..hahaha...

Tapi..sudahnya..jamu tu pun tak abis amek sebab badan gatal-gatal & panas...lagipun..mak bidan tu tak bgi jaminan pun selamat ke tak amek jamu tu kalau anak tengah kuning..So...tersadai je la jamu tu kat peti ais...hukhukhuk..

1 day, lepas sebulan berpantang kot adik oyun suggest,"apa kata guna shaklee?"
Time tu memang dah nak sangat try apa2 produk berpantang..sebab badan rasa tak sedap..susu yang dipam pun macam tak nampak makin banyak..tu yang sibuk nak cari produk tu..yang selamat untuk oyun & hariz..

So..ni la produk yang mula-mula sekali oyun amek..
Alfalfa & ESP oyun beli kunun-kunun untuk GALAKKAN SUSU BADAN..
B com & Lecithin oyun beli kunun kunun untuk bantu KAWAL BERAT BADAN..

kenapa kunun-kunun?
Sebab...time tu..oyun bukan percaya sangat dengan shaklee ni..hahah..saja gatai nak test..hebat sangat ke?

Lepas seminggu cuba..
Oyun rasa sangat MABELESSS!
» KANDUNGAN SUSU YANG DIPAM BERTAMBAH!
» KURANG SAKIT KEPALA TIME MALAM-MALAM
» BADAN RASA BERTENAGA !

tu adalah antara permulaan percintaan oyun dengan produk shaklee..

Barulah oyun tahu yang kunun-kunun tu memang realiti sebenarnya..Matlamat suplimen sebenarnya adalah untuk MENAMPUNG MANA-MANA NUTRISI YANG TAK CUKUP dalam zat makanan kita..jika badan cukup nutrisi,maka kita akan rasa lebih sihat & mampu untuk menyusukan dengan lebih baik & bertenaga..barulah oyun paham mekanisme suplimen yang sebenar-benarnya..

Yelah..even kita MAKAN BANYAK pun..belum tentu NUTRISI CUKUP & SEIMBANG dalam hidangan tu kan? So..melalui suplimen la kita boleh topup nutrisi kita...

************************
Tu kejayaan  oyun dalam shaklee...DARIPADA SEORANG YANG TAK PERCAYAKAN SUPLIMEN KEPADA SEORANG YANG PERCAYA KEPENTINGAN SUPLIMEN UNTUK TUBUH YANG SIHAT...
#shakleeEffects
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/oyun.ayuney
Pages : https://www.facebook.com/EymanAyuneyNatureshoppe
Blog : www.eymanayuney.com
HP : 019-2680649 Oyun
==================
Produk yang diambil:
1. Alfalfa
2. ESP
3. B Complex
4. Lecithin
===================

0 ulasan:

Catat Ulasan