Selasa, 19 Mei 2015

Nak berjaya dalam Shaklee, buatlah betul-betul



Assalamualaikum..
Malam ni tiba jer rasa nak share something...walhal sebelum ni lagi nak share..tapi malu..hihihi
My nanny ni seorang yang ciksa anggap idola ciksa jugak la. Bagi ciksa dia ni seorang yang tak mudah putus asa. Dia akan buat something tu sampai dapat n sampai berjaya... See, sekarang ni dia dah jadi Master dah.. Bukak jer fb ni, first ciksa mesti akan tgk wall dia. Bukan apa, kadang2 apa yg dia tulis tu boleh buat ciksa bersemangat.. First jumpa dia dekat Marriot Hotel..time tu shaklee buat celebrate untuk master farihah & yg kenalkan pon upline ciksa jugak la.
First kenal shaklee ni masa tu tengah cari supplement untuk TAMBAH BERAT BADAN.. .Bukan susah, google jer..tapi banyak jumpa produk shaklee. Ciksa pon cari la dalam fb kot2 ada yg jual produk shaklee ni..akhirnya jumpa la jugak... Pastu beli la..time tu xjadi ahli lagi tau..beli je dulu.. Mula2 beli tu, xconfident sangat...yela, sebelum ni dah macam2 ciksa try..xmenjadi
Sebulan lebih ciksa amik set tambah berat badan tu...tapi rasa cam sama jer..
Tiba hati ni rasa nak timbang berat..kebetulan ada satu hari tu g mydin...tengok la penimbang tu...apa lagi...cari la 20sen nak timbang punya pasal.. Agak2 naik ke berat ni? Time tu berserah jer la naik ke x..dah cubakan...Tengok betol2 no kt penimbang tu...aishhh...betol ke ni...cam xcaya jer...turun n cari 20sen lagi...naik balik atas tu...ya allah, betol la...berat naik...nak tau berapa kg...?
Berat ciksa ni 37kg jer time tu..tapi pas timbang tu naik la 3kg...jadi la berat ciksa 40kg...tu pon memang happy sangat2 yer...xpe la xbanyak pon...janji naikkan..
Lepas amik set tambah berat badan tu Oktober 2013 ciksa pon join la shaklee ..Teringin pulak nak amik set kecantikan. Kulit ciksa ni jenis kulit kering..kalau pakai bedak jer mesti nampak tompok2 kat muka...terus xpakai...kalau pakai pon, mesti ciksa amik kain yg xberapa nak basah tu lap balik muka tu...xpe la, janji ada bau2 bedak tu kat muka...Google la..tengok2 apa yg sesuai ngn kulit ciksa ni...akhirnya ciksa pon beli la ESP, VITA C dan VITA E..tu la yg ciksa mula2 amik dan sampai la sekarang ciksa amik benda tu..
Alhamdulillah...kulit pon dah ok...nak pakai bedak pon dah xtompok2 dah..
Lepas dah cuba dan rasa sendiri produk shaklee tu..ciksa pon mula la berjinak2 dalam shaklee ni...mula2 macam susah jugak nak buat ..banyak kali ciksa putus asa...sampai la rasa dah malas dah nak buat shaklee sebab fikir banyak sangat SID sekarang ni... Tapi bila fikir balik macam rugi pulak kalau kita xbuat betol2...
Akhinya ciksa DECIDE apa2 ciksa kena teruskan jugak sampai ciksa BERJAYA. Satu malam tu, ciksa rasa dalam pukul 12.20 am..xboleh nak tidor..sebenarnya dah lama nak wssap..tapi malu..malu nak luahkan apa yg ciksa rasa masa tu...ciksa fikir balik..nak x nak ciksa kena luah jugak... apa yg nak cakap dah tulis dah tapi xtau kenapa susah sangat nak tekan send tu...malu..takut..risau..sume ada... last sekali...ciksa kuatkan semangat...ciksa send la mesej tu..
Ya allah...akhirnya mesej tu dibalas..
Sampai sekarang ciksa ingat dia cakap...
"Boleh jer nak BERJAYA dalam business ni..janji kena buat cara yang BETUL".
Terima kasih my nanny Master Nana Macarona sebab sudi bagi tunjuk ajar selama ni..
Alhamdulillah bila berada dalam group bisnes ciksa rasa lebih CONFIDENT, lebih jelas MATLAMAT, lebih DEKAT diri dengan ALLAH. Ingin membantu orang lain juga untuk sama2 berjaya. Melibatkan diri dalam bisnes ini dapat MENGUBAH KEHIDUPAN ciksa. Bukan saja dari segi kewangan, malah dari sikap keperibadian diri dan hubungan sesama manusia juga.
Ya Allah rasa bersyukur sangat dapat berada dalam group Shaklee.
Semoga dengan PENGLIBATAN ciksa dalam shaklee ni memberi KESAN yang POSITIF dan BAIK buat ciksa dan family serta orang sekeliling.
DOAKAN CIKSA TERUS BERJAYA DIDUNIA DAN DIAKHIRAT yerr..
InsyaAllah...
Amin


------SM04------
Hubungi saya untuk konsultansi penuh

0 ulasan:

Catat Ulasan