Ahad, 17 Mei 2015

Jangan Takut Bermimpi - Nukilan Lyana Hisham, pengasas The Phenomenal Pearls Empire



Assalamualaikum



Ini kisah perjalanan Yana sendiri dengan Shaklee, seorang pekerja makan gaji yang kemudiannya menjadi seorang WORK AT HOME MAMA. Moga bermanfaat buat semua, inshaaAllah.



Sebelum Yana kenal dan tahu berkenaan bisnes Shaklee, Yana hanyalah seorang pekerja makan gaji yang nilainya tak sampai 3k pun sebulan. Bayar itu ini, last last amount ada la tinggal seciput. Bagi ibu ayah pun seberapa yang mampu, selalu berangan nak beri lebih tapi Yana sedar gaji yang Yana terima tu untuk diri sendiri pun tak cukup. Nak beli baju, kasut atau lain-lain biasanya Yana akan kumpul dulu duit gaji 2-3 bulan then baru la beli. Nak tunggu duit terlebih sikit kena tunggu hujung tahun, time company beri bonus tahunan.



Tapi, segalanya berubah selepas Yana kenal Shaklee. Yana mula nampak satu persatu peluang yang Shaklee tawarkan. 



❤❤️ Yana mula bermimpi untuk menjadi seorang Work At Home Mama yang bergaji besar, walhal masa tu Yana belum ada baby lagi tapi dah berangan nak jaga anak sendiri.



❤❤️ Yana teringin nak bantu meringankan bebanan suami dan juga berikan ibu ayah duit belanja yang lebih tiap-tiap bulan. 



❤❤️ Yana mula berangan nak tukar Cik Viva kepada kereta yang lebih selesa. 



Yana usaha sedaya yang mungkin, doa sentiasa tidak putus-putus agar Allah berikan jalan pada Yana untuk Yana capai impian Yana. Setelah hampir dua tahun dengan Shaklee, Allah makbulkan doa Yana. Hampir semua yang Yana mimpikan serta angankan kini menjadi realiti.



🌸🌸 Sekarang Yana seorang Mama and I am working at home. Bersyukur dapat menjaga anak sendiri tanpa perlu hantar ke babysitter / nursery.



🌸🌸 Yana dapat bantu suami dalam mencukupkan keperluan anak & juga rumah.



🌸🌸 Yana dapat berikan ibu ayah, adik-adik & orang-orang tersayang duit belanja lebih tiap-tiap bulan selain provide supplement sekali untuk diorang (of course lah Shaklee kann ☺️)



🌸🌸 Cik Viva? Masih ada tapi kena tinggal kat Muar. Bawa Cik Mazda3 ke Pasir Gudang. Alhamdulillah, cukup selesa untuk kami sekeluarga bila nak travel ke mana-mana. Cik Mazda3 sekarang geng dengan En RX8 😘



Bonus Yana dari seorang Distributor biasa bermula dengan RM80, meningkat ke RM2k selepas rank up Supervisor, seterusnya makin bertambah dengan rank Senior Supervisor, Coordinator, Senior Coordinator dan kini Yana berada di rank KEY COORDINATOR. InshaaAllah dua tapak sahaja lagi dalam menuju ke MASTER COORDINATOR. 



TQ Allah atas segala yang dikurniakan.



TQ to my mentor, Master Nana yang banyak memberikan inspirasi, tunjuk ajar, bimbingan dan kata-kata semangat yang tak putus-putus.



TQ to ibu ayah and family semua yang sentiasa mendoakan dan memberikan sokongan pada Yana. Yana sangat-sangat menghargainya.



And of course, to my hubby.. Million thanks Papa for being my backbone, my PA & my everything. Dahulunya Yana ni seorang yang lack of confidence, rasa macam semua benda tak tahu dan tak boleh buat. Tapi dia lah yang banyak beri kata-kata semangat untuk Yana jadikan diri Yana lebih kuat & motivated. 



To all my dear PEARLS, TQ sebab ada dengan Ummi dari awal sampai sekarang. InshaaAllah we'll be together always sampai bila-bila, berjaya sama-sama dunia akhirat.



❤❤️ Impian Yana inshaaAllah next year nak bawa ibu ayah ke Tanah Suci, time baby Ayish dah 'dapat kaki' sebab Yana nak bawa dia sekali. 



Yana doakan anda yang membaca sharing daripada Yana nih juga akan berjaya dalam apa jua yang anda lakukan, dunia & akhirat inshaaAllah. Moga Allah permudahkan jalan buat kita semua dalam mengejar impian.



JANGAN PERNAH TAKUT BERMIMPI, KERANA MIMPI BOLEH MENJADI REALITI. Dalam Shaklee, segalanya mungkin 😊



Wassalam.



Master Coordinator To Be,

Lyana Hisham

(Founder of The Phenomenal Pearls Empire)



#shakleemomento

#s2uFamilies

#thebestHOMEbasedbiz

#SpectacularFamilies

#PhenomenalPearls

#myShakleestory

#LyanaShaklee

-------SM02------
Hubungi Lyana untuk menyertai organisasinya

FB: Lyana Hisham Pages: White Lavender Blog: www.lyanahisham.my Instagram: @lyanashaklee No Telefon: 016-2099703

0 ulasan:

Catat Ulasan