Ahad, 2 November 2014

kisah BAHAGIA! Vitalea & Alfalfa untuk Ibu Ayahku!



KISAH BENAR P002
----------------------------
FB: https://www.facebook.com/marjanasaruddin
Blog: marjanasaruddin.blogspot.com
Instagram: sitimarjan
HP: 0139757604
==================
Produk yang diambil:
1.Alfalfa
2. Vitalea
===================

Sebagai seorang anak, Anak sulung, Anak perempuan satu-satunye, Anak yang dah berkerja, kesihatan keluarga terutamanye UMI & ABAH menjadi keutamaan harian, dunia & akhirat.
Umi berkerja mengambil upah menjahit dirumah. Abah plak berkerja kampung. Umi menjahit sampai tgh2 malam, abah plak keluar hutan dah senja2.

Dua dua kje berat demi kelansungan hidup.
Sebagai anak yg gaji tak lah seberapa hanya mampu melihat. Umi kerap demam, abah plak pagi2 bersin sekuat alam sebab resedung.pepagi hari kecoh sekampung.
Hati rase macam tak tenteram jek bile kita tak mampu nak buat ape2. Ada jugak belikan umi n abah supplement dri jenama lain. Tapi tak berkesan.

Pernah sekali umi makan supplement dri farmasi biasa, bengkak habis satu badan. Nak buang air pun sakit. Kate doktor terdapat lebihan protein dlm badan disebabkan pengambilan supplement tu. So, sy STOP belikan sebab takot memudaratkan.
Arghh stress tak mampu buat ape2. Umi plak asyik demam. Abah biasa laa dok bersin pagi malam. Hmm down rase bile tak mampu nak bua ape2. Rase macam tak gune jadi anak. Haihh dah la kita duduk berjauhan.

Nak dijadikan cite, SHAKLEE membukak mate saya bile officemate consume untk hamil. Dua tahun dia n suami tunggu, macam2 ikhtiar dia buat, last2 consume shaklee beberapa bulan n alhamdulillah berjaya hamil. Dia tak perlu nak explain banyak2 sebab sy dah yakin dengan shaklee mase tu!! Tapi memandangkan gaji sebagai kerani yg bulanan hanya cukup2 makan, sy mampu belikan VITALEA N ALFALFA sahaja. Takpela mybe slow2 sy usahakan. So, both umi n abah share laa supplement.

Sangat terkejut! Saya blik kampung dua mggu lepas tu..Dua mggu lepas umi abah amik VITALEA N ALFALFA. Ternyata abah umi suke tak benti2 umi cakap best! Badan ringan, pepagi umi ckp zasss jek membuang. Lancar, tak pedih nak teran ke ape..Selalu payah sgt nak buang pepagi. Abah pun dah kurang bersih pepagi. Mula tu abah tak suke sebab dia kata makan ALFALFA rase macam belendir jek selalu, thn sy sruh konsisten!! Mybe tu healing crisis, so abah teruskan jugak!! last2 dia yg suka, bersin pun kurang dah pepagi.. Takde laa umi bangun tido dengan alarm bersin dari abah.. Hahahha Rase macam kena lamar plak happy nye bile dapat tolong parents.
Tak habis kat situ jek! Lepas umi abah percaya pada shaklee, laju plak dia order kita.. Haha mengadu tido tangan kebas2 menjahit siang malam, ok takpe! Jum kita makan OSTEMATRIX plak! Sy pun beli laa.. Sekali lagi rasa macam kena lamar, sebab umi ckp bangun tidor ringan badan! Tido pun lena!!! Tangan pun tak kebas dah! Hahahaha ALLAHU, senang hati sgt2.. Umi sekarang pun dah pandai, asal jumpa kawan2 mesyuarat tingkap, laju dia promote sekali.

Tu cerita shaklee saya! Now dah jadi SID pun.. Senang bole beli kat parents anytime n boleh tolong org lain. Tolong orang pastu bile orang dah dapat yg dia capai, tiap kali tu jugak rase macam kena lamar lagi lagi n lagi.. Hahahah Suke suke suke
#ShakleeEffect

0 ulasan:

Catat Ulasan