Sabtu, 22 November 2014

Cantik selepas Kemalangan


KISAH BENAR C012
---------------------------

[Tragedi November]

Bismillah.
Sekian lama mendiamkan tragedi ini, hari ini nak saya kongsi kan.
Sebabbb.. ramaiii jugak sahabat-sahabat yang bertanya.. Seriously?

Alkisahnya,
Pada 22 November 2013,saya pernah terlibat dalam sebuah kemalangan motosikal. (Kemalangan sendiri) yang entah bagaimana terjadi dan punca saya pun tak pasti. buka-buka mata je dah di hospital bersama sahabat2 fillah yang setia di sisi menunggu sampai ke pagi..

Bermula kisahnya dari saya discharge dr hospital sehingga la ke kolej kediaman yang terletak di utara Malaysia tu. Selang sehari, saya akan ke hospital untuk cuci luka dan guest what Dr said? "Luka kat muka awak ni mungkin amik masa 2-3 bulan jugak untuk fully recover".

Jadinya, saya diamkan je. hai. no feeling rasanya.
Sahabat-sahabat yang datang menziarah pun ada yang sampai menangis.

Dan ada yang pernah berkata pd saya "How can u setabah ini?"
Saya mulai faham kenapa yang tragis sangat tu.
Ya. Muka kan. Alahaii.. perempuan lagi. "ASET" katanya.

Tapi, alhamdulillah waktu tu saya memang dah sedia-sedia consume produk shaklee.
Disebabkan kemalangan ni jugak hampir seminggu jugak saya tak mampu nak buka mulut di sebabkan luka di kawasan bibir atas mengering menjadi kuping-kuping.

Waktu tu, hanya bubur jadi makanan saya.
Dannn... saya teringat tentang ESP yang penting untuk pembaikan tisu.

Makanya, saya terpaksa "susahkan" Housemate kesayangan untuk bancuh ESP untuk saya setiap hari sebelum mereka ke kuliah atau selepas pulang dari kuliah. * Waktu tu saya terpaksa bertapa di rumah & absent dr kuliah selama seminggu*

Day by day, Alhamdulillah. see the picture. Thats #ShakleeEffect.
1. Gambar selepas kemalangan.
2. Gambar minggu ke 3 selepas kemalangan.*dah selamat attend kuliah selepas seminggu bertapa di kolej*
That time, what can i say selain Alhamdulillah. yes. Dr. itu manusia yang menyatakan perkiraan mengikut ilmunya. Dan saya hanya berusaha. & Allah perkenankan. Time tu, still bengkak & nampak kemerah-merahan kulit bahagian yang baru sembuh dari luka tu. After that, saya consume Shaklee Collagen Powder. & Latest fully recover saya kira dalam sebulan++.
Kurang dari jangkaan Dr. ALHAMDULILLAH!
3. Gambar terkini Jun 2014.


*Ini kisah saya.*
Niza Ahmad
014-5671920
#shakleeeffect
#s2united
#s2uFamilies

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB: https://www.facebook.com/nnizaahmad
Pages: https://www.facebook.com/JtodSuperbNutrition
Blog: http://journeytoonedestiny.blogspot.com/
Instagram: http://instagram.com/nniza_ahmad
HP: 014-5671920
==================
Produk yang diambil:
1. ESP
===================

0 ulasan:

Catat Ulasan