#ShakleeEffect.Sertai kami dan rasakan keberkesanannya

Shaklee Semestinya SELAMAT, BERKESAN, 100% ORGANIK! Disini kami menghimpunkan kisah2x #shakleeeffect pada mereka yang sudah mendapat manfaatnya dan kami semua bernaung dibawah organisasi #s2uFamilies \o/ Semoga anda semua mendapat INSPIRASI dr kisah2x ini

Sunday, 22 May 2016

Herblax bantu atasi masalah sembelit

Assalamualaikum wbt


KISAH BENAR I004
---------------------------
Ini cerita adik saya yang memang ada masalah pembuangan. Whatsapp pagi-pagi cakap dah tak membuang. Yalah, kurang minum air. Memang la akan ada gangguan. 

Jadi, saya poskan HerbLax dari KL. Alhamdulillah. Bila dia text je dah boleh membuang, senyum je la saya. 

Shaklee tidak mengecewakan. Alhamdulillah.

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/wannorhanis
Pages : kedai vitamin shah alam
Instagram : si_cantik_rupawan
HP : 012-3594266 Hanys Jehari
===================
Produk yang diambil:
1. Herblax
===================


Saturday, 21 May 2016

Bertenaga dan fokus dengan mengamalkan Cinch Tea

Assalamualaikum wbt


KISAH BENAR X018
---------------------------
I used to drink 3 cup of coffee. Just to stay alert doing my work. Oh my, it’s damn sleepy and can’t focus.

But then i tried this Cinch Tea from #Shaklee. And guess what? I can stay alert, feeling energetic and focus this two days. Huhu. Woha!

Alhamdulillah. I hope can istiqamah since tea is not my thing. I hope i can keep coffee away. Or at least just having my Wonda Coffee. Eh, this is my #‎shakleeeffect

What yours?

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/wannorhanis
Pages : kedai vitamin shah alam
Instagram : si_cantik_rupawan
HP : 012-3594266 Hanys Jehari
===================
Produk yang diambil:
1. Cinch Tea
===================



Friday, 20 May 2016

Kaki tak kebas lagi sejak cuba Shaklee

Assalamualaikum wbt


KISAH BENAR X017
---------------------------
Dulu saya selalu perasan masih muda, jadi bagi saya KALSIUM tu hanya untuk orang tua. Tipikal!
Makin menganjak usia, saya perasan kaki saya kerap CRAMP atau kata orang kampung kejangbiawak.
Seksanya Ya Allah. Sampai rasa nak MC je.

Pastu akan ada kebas kebas bila cramp tu hilang. Bila baca sebab apa jadi macam tu rupanya sebab kurang kalsium dan magnesium. Bila belek-belek OSTEMATRIX barulah tahu kita perlukan magnesium, kalsium dan Vitamin D untuk tulang. 

Cuba la test makan. Seminggu! Saya tak kena cramp. Alhamdulillah! Yang best lagi, bowel movement memang tip top!! Best bangat!! Sejak dari tu, memang Ostematrix supplemen wajib ler..

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/wannorhanis
Pages : kedai vitamin shah alam
Instagram : si_cantik_rupawan
HP : 012-3594266 Hanys Jehari
===================
Produk yang diambil:
1. Ostematrix
===================


Thursday, 19 May 2016

Letih tiada lagi dengan supplement Shaklee

Assalamualaikum wbt


KISAH BENAR X016
---------------------------
Seawal jam 7 pagi hingga jam 430 petang sibuk bertugas untuk kem perkhemahan sehari KRS dan Pandu Puteri. Jam 530 petang baru sampai rumah..seharian bertugas memang memenatkan. Nasib baik awal pagi dah telan 2 biji vitalea.. Sebagai pembekal tenaga unggul kepada diriku sepanjang hari..Kalau tak telan ni kerja setengah hari je badan dah lemau tak bermaya..muka pucat semacam..sakit badan. Tambah pula sekarang ni banyak tugasan lasak yang perlu dibuat.

Jadi ibu bekerjaya memang begini lah.. Harus perlu supplemen tambahan agar sentiasa cergas dan sihat untuk lakukan kerja di pejabat, sekolah serta bertugas di rumah. Kalau tak, siapa yang nak tolong buat kerja-kerja?? Nak mengurus rumah dan anak2 lagi.. Saya memang tak ada orang gaji di rumah.. Sayalah ibu, saya lah pekerja, sayalah guru, sayalah yang bisnes, sayalah orang gaji tu dan sayalah isteri...

Hahh!! Nampak tak?? Oleh tu, Vitalea adalah keperluan khas bagi diri saya.Vitalea memang tak pernah tinggal  sejak berkenalan dengan supplemen ni. Lengkap dengan segala jenis vitamin diperlukan badan..vitamin kegemaran ni sentiasa selamat dan organik.. 

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/vanessa.jane.585
Pages : https://www.facebook.com/mamamandyhealthandbeautyshop
Blog : www.mamamandyhealthandbeautyshop.blogspot.com
HP : 013-8246040 Vanessa
===================
Produk yang diambil:
1. Vitalea
===================


Wednesday, 18 May 2016

Dah lama tak demam sejak amalkan Nutriferon

Assalamualaikum wbt


KISAH BENAR X015
---------------------------
Ini cerita #shakleeffect saya!

Kenapa saya minat dengan #Shaklee ni? Semuanya sebab saya dah penat asyik DEMAM. Kalau busy sikit je, demam. Kalau balik lambat dari office je DEMAM. Memang seksa la. Lagi lagi tengah BIG PROJECT. 

Tanya lah kat Siera, apa yang terbaik. Katanya NUTRIFERON. Senang, masuk je dalam mulut, bilas dengan air! Mulut memang skeptikal takut pahit dan membazir. Takpe, kita cuba. Saya makan 3 kali seminggu. 

Dua bulan.. baru perasan, eh dah lama dah tak demam. Kerja 7 hari seminggu pun maintain je sihat. Alhamdulillah! Sibuk dengan wedding ke Sarawak, ke Kedah pun tak demam! 
Alhamdulillah. Saya harung tahun 2013 dengan BIG PROJECT CIMB dengan sihat. Sekarang, NUTRIFERON benda wajib ada kat rumah! No more antibiotik dari Klinik!

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/wannorhanis
Pages : kedai vitamin shah alam
Instagram : si_cantik_rupawan
HP : 012-3594266 Hanys Jehari
===================
Produk yang diambil:
1. Nutriferon
===================


Tuesday, 17 May 2016

Anak sihat dan aktif dengan mengamalkan supplement Shaklee

Assalamualaikum wbt


KISAH BENAR K022
---------------------------
Anak kecil sangat 'fragile'. Mudah terjangkit dengan serangan penyakit. Walaupun paru-paru Qaseh dijangkiti kuman, dia cepat respon dengan rawatan. 

Alhamdulillah saya sentiasa beri anak supplement untuk menyokong imuniti tubuh. Vit c - nutriferon - mealshakes - omega. Terkena serangan namun sangat cepat pulih. 

*Qaseh dilabel patient paling aktif di ward, cakap banyak dan asyik nak melawat baby depan katil dia sambil sengih-sengih. Ngee
*Sempat duduk 1 malam ja kat ward 
Hamdan lillah!

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/fatariah.zakaria
===================
Produk yang diambil:
1. Vitamin C
2. Nutriferon
3. Mealshakes
4. Omega Guard
===================


Sunday, 15 May 2016

Angin dalam badan dan mual semasa hamil

Assalamualaikum wbt


KISAH BENAR J012
---------------------------
Customer kesayangan baru mengandung. Dan dia mengalami ANGIN dan MUAL yang agak teruk sejak awal kehamilan.

2 kali dia order #PeppermintGinger . Alhamdulillah katanya membantu dia dalam menangani angin dan mual ketika HAMIL.

Suka! Seronok tengok customer seronok dengan #shakleeffect !

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/wannorhanis
Pages: kedai vitamin shah alam
Instagram: si_cantik_rupawan
HP: 012-3594266 Hanys Jehari
===================
Produk yang diambil:
1. Peppermint Ginger
===================


Saturday, 14 May 2016

Manfaat pengambilan Mealshake Shaklee untuk anak-anak

Assalamualaikum wbt


KISAH BENAR K021
---------------------------
Ini #shakleeffect dari customer saya.

Anaknya bermasalah untuk makan. Makan nasi sikit sangat. Suka sangat makan makanan ringan. 
Saya cadangkan MEALSHAKE. Anaknya minum sikit dan saya cadangkan buat aiskrim, puding guna mealshakes. 

Hasilnya? Alhamdulillah. Sudah mula minta makanan. Adiknya pun dapat khasiat melalui susu badan. 
Seronok dapat tengok customer seronok dengan #shakleeffect!

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/wannorhanis
Pages: kedai vitamin shah alam
Instagram: si_cantik_rupawan
HP: 012-3594266 Hanys Jehari
===================
Produk yang diambil:
1. Mealshake
===================


Manfaat 2 dalam 1 Carotomax Shaklee

Assalamualaikum wbt


KISAH BENAR N003
---------------------------
Ini cerita #shakleeffect lagi. Lagi. Dan lagi. Sebab seronok ber #shaklee ni! Pernah dengar CAROTOMAX? haa.. untuk mata tu. 

Kawan office ni nak beli untuk matanya. Tapi dia jadi seronok pulak sebab kalau dia naik jerawat, cepat je parutnya hilang. 

Hmm 2 in 1 tu #shakleeffect nya. ALHAMDULILLAH.

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/wannorhanis
Pages: kedai vitamin shah alam
Instagram: si_cantik_rupawan
HP: 012-3594266 Hanys Jehari
===================
Produk yang diambil:
1. Carotomax
===================


Thursday, 12 May 2016

Tiada lagi pitam dengan mengamalkan supplement Shaklee

Assalamualaikum wbt


KISAH BENAR X014
---------------------------
Kawan semasa belajar ni memang la senang pitam. Nak memderma darah pun tak boleh. Lemah badannya. Alhamdulillah dia ketemu dengan B Complex dan Vitamin C. Seronok dia bercerita sekarang dah tak pitam. Siap boleh derma darah.

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/wannorhanis
Pages: kedai vitamin shah alam
Instagram: si_cantik_rupawan
HP: 012-3594266 Hanys Jehari
===================
Produk yang diambil:
1. B Complex
2. Vitamin C
===================


Tuesday, 10 May 2016

Gatal akibat alahan makanan dan darah bertoksik di atasi dengan Alfalfa

Assalamualaikum wbt


KISAH BENAR A004
---------------------------
Jom ber #shakleeEffect lagi. 

Suami tersayang dulu dia sangatla teruk allergicnya. Serius! Tak tahu apa silap kadang-kadang, terus satu badan berbintik merah. Tergaru-garu. Doktor cakap sebab darahnya bertoksik . Salah makan sikit je, terus tak tidur malam. 

Bila kenal #ALFALFA rasa macam nak cuba sebab katanya boleh menyah toksik dalam badan. 
Masalah nak menelan sampai 5 biji pulak! Haha. Tapi tak pe. Paksa juga. 

Lama-lama baru perasan, husband dah tak tergaru-garu lagi dah. Dia pun seronok sebab bebas dari seksa garu! Huhu.

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/wannorhanis
Pages: kedai vitamin shah alam
Instagram: si_cantik_rupawan
HP: 012-3594266 Hanys Jehari
===================
Produk yang diambil:
1. Alfalfa
===================


Kulit cantik walaupun tanpa make up dengan Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum wbt


KISAH BENAR C037
---------------------------
Jom kongsi #shakleeEffect lagi.

Ini cerita tentang Vitamin C. Bukan dari saya. Tapi dari customer #hanysshaklee . Dia makan Vitamin C Shaklee dalam dua minggu, tak pakai make up pun kawan kawan dah tegur!

Seronok sangat dia berwhatsapp siap hantar gambar sebelum dan selepas!

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/wannorhanis
Pages: kedai vitamin shah alam
Blog: http://adnanis.blogspot.com
Instagram: si_cantik_rupawan
HP: 012-3594266 Hanys Jehari
===================
Produk yang diambil:
1. Vitamin C
===================


Monday, 9 May 2016

Kesihatan ayah lebih baik selepas mengamalkan vivix

Assalamualaikum wbt


KISAH BENAR P009
---------------------------
Saya kongsikan cerita ayahanda saya. Engku disahkan #kencingmanis tapi dia tak nak mengaku dan tak nak berubat. Sampailah kakinya bernanah dan kami ni merayu dia pergi hospital. 

Doktor sampai ugut nak potong kaki kalau tak nak berubat. Dua minggu juga berkampung di hospital. 
Lepas rawatan doktor, Engku berkeras tak nak buat follow up dan makan ubat. Kesihatan agak merosot. Dia jadi kurus. Muka pucat. Hilang selera makan. 

Lepas saya tahu pasal #VIVIX bagi Engku cuba, alhamdulillah. Kesihatan bertambah baik walau agak lambat. Tapi tak pe. Semua orang tegur Engku makin sihat. Makin berisi. Makin muda. Sebab kulit dia jadi kemerah merahan. 

Bila dia luka pun cepat pulih. Seronok sangat! Ye, #VIVIX mahal. Tapi apalah sangat RM4++ untuk ayah tercinta.

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/wannorhanis
Pages: kedai vitamin shah alam
Blog: http://adnanis.blogspot.com
Instagram: si_cantik_rupawan
HP: 012-3594266 Hanys Jehari
===================
Produk yang diambil:
1. Vivix
===================


Sunday, 8 May 2016

AJHT bantu atasi sakit lutut dalam kalangan warga tua

Assalamualaikum wbt


KISAH BENAR P008
---------------------------
Mak saya umurnya baru 55 tahun. Tapi #lutut mak dah tak kuat. Solat pun perlahan. Nak bangkit dari duduk dua sujud slow sangat. 

Sedihnya. 

Nak bawak jalan pun dah kesian. Sebab mak cepat sakit kaki. Kalau kami call, lambat je mak angkat telefon. Sebab kakinya sakit sentuh lantai sejuk. 

Bila saya tahu pasal #AdvancedJointHealth atau #AJHT laju saya belikan untuk mak. Alhamdulillah. Lepas balik KL, bila call mak, cepat sungguh mak jawab telefon. Huhu. Katanya kaki dah kuat!
Solat pun dah boleh bergerak selesa!!

Alhamdulillah! Rasa macam terharu gila sebab dapat buat mak bersuara gembira. Ramadhan lepas mak dah syok buat terawih sebab kaki sihat katanya. 

Alhamdulillah.  

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/wannorhanis
Pages: kedai vitamin shah alam
Blog: http://adnanis.blogspot.com
Instagram: si_cantik_rupawan
HP: 012-3594266 Hanys Jehari
===================
Produk yang diambil:
1. Advanced Joint Health Tablet
===================


Saturday, 7 May 2016

Suami isteri dapat manfaat amalkan supplement Shaklee secara konsisten

Assalamualaikum wbt


KISAH BENAR S027
---------------------------
Oouww..viral #shakleeeffect sudah ke tahap supersaiya.ehek!

Dayah je yang terlambat sikit sebab dayah tak nampak effect shaklee yang ketara pada diri dayah. Oppss! Sebenarnya ahkak²... Shaklee memang ada bagi effect pada diri dayah. Lepas godek² gambar zaman jepun sampailah zaman merdeka. Baru jumpe! Hehe.Jom,jemput baca bawah lagi

1st Pic:
Masa ni tahun 2012. Tak ingat bulan berapa. Mengandung lebih kurang 3@4 bulan. See..muka dayah selebet kan. Muka hubby pon ..hahaa...tak sanggup cakap.

2nd Pic:
Tahun 2012 jugak. Masa ni dah mengandung dalam 7@8 bulan. Dayah sure la mengembang kan ..tapi sebab hubby sayang lebih..dia pun ikut mengembang. Huahuahua!

3rd pic:
Ni yang paling latest 2014. Tadaaaa! Berbeza sangat dari segi keruncingan muka suami isteri ni. Bulat² pipi tembikai dah takde. Hehe. Yela..selalunya orang cakap bila dah kahwin, dah ada anak mesti ke laut punye lah. Dah naik susah nak turun. Tapi..alhamdulillah. Semuanya dengan izin Allah juga.

Alhamdulillah...sedar tak sedar kan? Makan supplemen selama ni untuk sihat je..tapi benefitnya keseluruhan. Dayah start consume Shaklee since July 2013. Effect dari setahun consume inilah hasilnya. Natural products ALWAYS SAFE. Yang penting kena istiqamah dan sabar. 

Nak tahu la kan apa yang dayah dan hubby consume??
Dayah consume secara konsisten : Vivix, Esp, Vita E , Cinch Energy Teamix.
Hubby consume secara konsisten: Vivix, Vita E, Cinch Energy Teamix dan AJHT.

Jom..belum terlewat lagi. Better late than never, right? Feel young look young with Shaklee(∩_∩)  

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/hidayah.nursuki
===================
Produk yang diambil:
1. Vivix
2. ESP
3. Vitamin E
4. Cinch Energy Teamix
5. Advanced Joint Health Tablet
===================